Weet minister Schippers echt niet hoe het zit?

Als ik de krant mag geloven heeft minister Schippers gezegd dat je als gehandicapte maximaal € 385,= meer kwijt bent dan als niet gehandicapte. Ik ervaar wat anders. Rekent u even mee?

Eigen risico € 385,=
Vanwege scoliose jaarlijks fysiotherapie nodig. De kwaal komt kennelijk te weinig voor om op lijstjes te verschijnen. Maar het lijkt me niet vreemd dat je af en toe last van je spieren hebt als je al meer dan 30 jaar met een vastgezette rug rond loopt. Jaarlijks zeg € 250,=
Vanwege dezelfde scoliose kan ik zelf mijn voetnagels niet verzorgen. SIM classificatie geldt niet omdat mijn aandoeningen niet op lijstjes staan die achter bureaus bedacht zijn. Jaarlijkse kosten € 247,50 (overigens is het maar de vraag of je zelf ingroeiende nagels moet willen verzorgen)
Ik kom dus op een bedrag van bijna € 900,=
Dieetkosten voor diabetes reken ik dan maar even niet mee (of zijn die er niet meer sinds ze niet meer aftrekbaar zijn). Ook niet een extra apneu masker van een paar honderd euro dat ik uit Amerika heb laten komen. Een reis cpap (€ 800,=) reken ik ook niet mee, want dat is echt luxe.

Ik ben vast niet de enige die dit overkomt. Kijk maar op patiëntenfora (waar echt niet alleen zeurpieten zitten). Gelukkig kan ik het me veroorloven, maar je zal maar net te veel verdienen om voor tegemoetkomingen in aanmerking te komen. Natuurlijk kan je verschillend denken over het eigen risico, maar rare onwaarheden roepen is gewoon heel erg slecht. De minister weet toch ook wel dat de politiek steeds minder draagvlak heeft. Dat is een ernstige ontwikkeling.

Oproep aan de minister: roep aub geen dingen die als onzin worden ervaren. Óf kom er eerlijk voor uit dat u vindt dat gehandicapten soms veel meer kwijt zullen zijn dan het eigen risico óf wijzig het beleid.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


CAPTCHA Image
Reload Image
PHP Code Snippets Powered By : XYZScripts.com