Rare jongens die politici Deel II

In 2014 heb ik al eens geschreven over het verkeersbeleid van de gemeente De Marne. Inmiddels woon ik niet meer in de gemeente maar een bericht in De Marne Nieuws doet me maar weer even in de pen klem klimmen. Destijds heb ik me als inwoner van Warfhuizen bemoeid met de inrichting van de weg. Richting politiek hebben we wel eens laten weten dat we niet zo blij waren met beslissingen die genomen worden. (De VVD heeft naar aanleiding daarvan overigens nooit de moeite genomen om in discussie te gaan met bewoners).

Als ik nu zie wat er allemaal gebeurt op de routes in de gemeente dan ben ik echt verbijsterd. Er zijn overal klachten dat er te hard wordt gereden. Er worden zelfs rondwegen aangelegd om dorpen, Op kruisingen komen Rondrondes. In Warfhuizen heeft de inrichting van de weg niet geresulteerd in het verkrijgen van een acceptabele snelheid. Het wordt nu afgedwongen door bloembakken te plaatsen. De VVD schrikt wakker en bedenkt dat het niet ideaal is.

De oplossing van het snelheidsprobleem is simpel: plaats flitspalen. Dat werkt. Kijk naar Winsum. In Warfhuizen is uitgerekend wat dat op zou brengen. Ik geloof meer dan 40k€ in 2 dagen. Maar dat kan niet “want het OM wil het niet” en daarom wil de politie het niet. Kom op politici, daar kunnen jullie toch wat aan doen. Als de bewoners (terecht lijkt me) willen dat hun kinderen veilig over straat kunnen en hun huizen niet kapot gaan door de trillingen, dan moet de overheid dat afdwingen. Dat kan heel goedkoop en effectief. Iedereen weet toch dat een bord 60 op een doorgaande weg niet zo maar opgevolgd wordt. Wat kost een flitspaal? Wat kost een rotonde?

Maar eens één voorbeeld van provinciaal beleid dat ik niet snap. Als je Winsum verlaat richting Groningen dan stond er eerst een bord 50, daaronder stond “vanwege overstekende fietsers”. Dat vond ik nou mooi. Snap je als bestuurder waarom je het dorp niet uit mag scheuren. Dat bord verdween op een gegeven moment. Enige maanden later verdween de flitspaal. Waarom in vredesnaam. Gaan we daar straks maar weer een rotonde plaatsen?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


CAPTCHA Image
Reload Image
PHP Code Snippets Powered By : XYZScripts.com