De Haas en De Haan. Waarderegeling NAM 3

In mijn eerste en tweede blog over de Waarderegeling Nam heb ik de voorgeschiedenis van het traject geschetst. Ik beschreef de kosten voor de NAM en kwam uit op een schatting van € 20.000,=. In het laatste deel van het proces is de NAM ook vaak opgedraafd en hebben ze op hun bekende uitgebreide formele manier hun bijdrage geleverd. Ik denk dat € 25.000,= inmiddels een betere voorzichtige schatting is.

Maar nu de uitkomst: we krijgen € 4.000,= (plus rente + proceskosten). Kortom de NAM geeft bijna 30 k€ uit om 4 k€ uit te keren. Weer een voorbeeld van hoe het niet zou moeten. Als het om een dubbeltje gaat kijkt de NAM niet op een kwartje. Dat de waardedaling van onze woning slechts 1.6% is slaat natuurlijk nergens op maar gezond verstand kan niet op tegen een bureaucratische werkelijkheid.
De nam geeft wel 12% uit van onze verkoopwaarde. Zou het niet voor iedereen -behalve alle professionals- beter zijn als bij verkoop in De Marne gewoon 3% wordt vergoed bij verkoop van een woning die is aangeschaft voor “Huizinge”? Voelt echt veel beter en kost waarschijnlijk een stuk minder.

Maar goed, wij laten het er bij. Velen zijn veel ernstiger getroffen dan wij en het gedoe is niet goed voor je bloeddruk. Er is tenminste enige erkenning.

En wat doen die Haas (snel beest) en die Haan (staat ook zijn mannetje) nou in die titel? Het is een beetje flauw, maar het zijn de twee ingenieurs die de uiteindelijke overeenkomst moesten tekenen. Moesten we op wachten. Best boeiend dat je Delft of Enschede doet en dan dit soort standaard papieren moet tekenen. Samenvattend 16-4-2016 is onze eerste aanvraag bij de NAM binnengekomen. 25-08-2017 stond het geld op onze rekening. Je zal maar een groter of iets ingewikkelder probleem hebben in het aardbevingsgebied……..

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


CAPTCHA Image
Reload Image
PHP Code Snippets Powered By : XYZScripts.com