Waarderegeling NAM. Lees en huiver 2

Inleiding

In mijn vorig bericht schreef  ik over het begin van het traject van de waarderegeling. Zoals ik meldde zijn we in beroep gegaan tegen de eerste uitkomst. We zijn een zgn. waarderegeling  drie deskundige taxatie gestart. (voor wat dat inhoud: lees vorige blog.)
Een paar weken geleden bezochten we ons mooie voormalige woonhuis tezamen met 3 makelaars en iemand van de NAM. Samen met de 3 deskundigen zijn we het hele huis doorgelopen. Veel dank aan de huidige bewoners die dit allemaal goed vonden. Na afloop was er een hoorzitting in een café in de buurt.
De makelaars legden uit hoe ze te werk gaan en wat ze allemaal moeten doen. Inmiddels is er een heel dik dossier opgebouwd. Echt verbijsterend wat er bedacht is om tot een besluit te komen. Alles overziend geloof ik de makelaars dat ze niet te veel van dit soort opdrachten willen omdat het echt heel veel werk is.
We werden uitgebreid ondervraagd over allerlei details. We kregen uitgebreid de gelegenheid om onze zienswijze over het eerste traject te geven. Op een aantal punten van het eerdere rapport hadden we namelijk forse kritiek. Ik zal hier niet in detail treden er is immers nog geen eindoordeel.
De NAM legde de procedure nog een keer uit en informeerde ons met getallen over gemiddelde tegemoetkomingen. Wel boeiend trouwens dat ter sprake kwam dat er niet zo veel gebeurt in de buurt. De NAM wil fracken in Saaksum. Dat is echt heel dichtbij. Waarschijnlijk is er in de redenering van deze organisatie geen gevaar voordat er echt wat gebeurt.

Huidige situatie

Ons standpunt op dit moment is dat we vertrouwen hebben in de makelaars. De NAM zit ontzettend in procedurele oplossingen en creëren een papieren werkelijkheid. Niet constructief, niet realistisch en niet kosteneffectief naar onze mening. We hebben ervaring dat je echt boos kan worden door die opstelling.

Wordt vervolgd in blog 3

Eén gedachte over “Waarderegeling NAM. Lees en huiver 2”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


CAPTCHA Image
Reload Image
PHP Code Snippets Powered By : XYZScripts.com