Gedrag nieuw geplaatste sensor

Dit artikel beschrijft het gedrag van een nieuw geplaatste Medtronic glucose sensor. Het artikel is afkomstig van Ivan van myparadigm.eu. Deze site is al enige tijd uit de lucht. De beschrijving betreft een ouder type sensor. De conclusies gelden volgens mij nog steeds, dus ook voor de nieuwste Guardian sensor voor de Medtronic 670g.
Dit artikel publiceerde ik in 2010 op mijn vorige blog

Conclusie

Als je een nieuwe sensor plaatst dan ontstaat een klein wondje. Zodra je de zender op de sensor aansluit begint een kalibratieprocedure. Tijdens die procedure lopen er relatief grote stromen door de sensor. Dit proces verloopt niet bij iedereen goed als je de zender te snel aansluit.

Advies

Als je regelmatig problemen hebt met (de betrouwbaarheid) van sensoren

probeer dan eens om een behoorlijk aantal uren te laten verlopen tussen het inschieten van de sensor en het plaatsen van de zender. Zelf schiet ik de nieuwe sensor op zaterdagavond. Op zondagmorgen verwijder ik de oude sensor. Vervolgens laad ik de zender op en plaats die op de sensor. Op die manier zit er zo’n 12 uur tussen inschieten van de sensor en plaatsen van de zender. Bij mij werkt dat heel goed. De sensor geeft heel snel al betrouwbare waardes.

Disclaimer: dit advies beschrijft mijn ervaring en geeft dus geen enkele garantie op gelijksoortige werking voor anderen.

Beschrijving proces plaatsing

Bron Ivan van myparadigm.eu

Het oorspronkelijke artikel over het gedrag van een nieuw geplaatste sensor is te vinden op de WayBack machine. Het artikel is alleen nog beschikbaar in het Engels.

Zoals in de conclusie staat komt het er op neer dat de sensor lang niet betrouwbaar is als je de zender aansluit onmiddellijk na het inschieten van de sensor. Hieronder twee grafieken uit het artikel die e.e.a. heel duidelijk illustreren.

Gedrag plaatsing medtronic sensor
Plaatsing zender onmiddellijk na het inschieten van de sensor
plaatsing zender lang na inschieten sensor
Plaatsing zender ruime tijd na het inschieten van de sensor

In bovenstaande voorbeeld zie je dat je in de tweede situatie al na twee uur een stabiele situatie hebt terwijl je in het eerste geval na 8 uur gewoon onbetrouwbare meetwaardes van de sensor zal krijgen. (hoe vlakker de kalibratiewaarde hoe beter)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


CAPTCHA Image
Reload Image
PHP Code Snippets Powered By : XYZScripts.com