Waardes Medtronic 780g weergeven op smartwatch

780g gegevens op FitBit

In deze blog leg ik uit hoe je de waardes van Medtronic 780g kan weergeven op je smartwatch. Ik gebruik de insulinepomp 780g met de Fitbit Sense. Ook heb je een Android telefoon nodig. Als je alles goed installeert dan krijg je dit resultaat.

Om tot dit resultaat te komen moet je twee dingen doen. Ten eerste moet je de app xDrip+ op je Android telefoon installeren. Als je dat gedaan hebt moet je op je Smartwatch een compatible wijzerplaat installeren. Ik zal e.e.a. stap voor stap proberen uit te leggen.

Installeren xDrip+

xDrip+ is een app ontwikkeld door Bence Szász. Op zijn home pagina staat een interessante uitleg. De website is voor ontwikkelaars. Ga als volgt te werk als je de app wilt installeren.
Klik op de link naar de releases.
Kies de laatste release.
Download het apk bestand naar je Android SmartPhone:

Klik op het bestand op je Android telefoon. Je krijgt de vraag of je het bestand wil installeren. Zeg dat je dat wilt. Vervolgens krijg je waarschijnlijk een waarschuwing dat de app uit niet betrouwbare bron komt. Geef aan dat je hem toch wilt installeren.
Als je de app opent dan stelt hij wat vragen over hoe je e.e.a. wilt weergeven. Dat spreek voor zich.

Installeren wijzerplaat

Als de app eenmaal goed werkt dan ga je naar de FitBit app op je smartphone. Je moet daar een wijzerplaat kiezen die gegevens van xDrip+ kan weergeven. Ik gebruik de ‘Glance’ wijzerplaat.
Kies in de settings van Glance dat je informatie uit xDrip+ wilt weergeven.De Engelstalige uitleg van de ontwikkelaar vind je hier.

Disclaimer
Gebruik dit alleen op eigen risico. Baseer je therapie nooit op de gegevens die op je smartwatch staan. Gebruik dit alleen als hulpmiddel.
Hoe kom ik aan deze info?
Ik heb dit allemaal niet zelf bedacht. Zoeken op internet naar de mogelijkheid om de waardes van mijn 780g insulinepomp op mijn smartwatch uit te lezen leverde me geen Nederlandse resultaten op. Toevallig kwam ik informatie geschreven door Lies Vgeli tegen op een Facebook pagina van de 780g. Ik bundel dat hier zodat mensen bij het zoeken op internet hopelijk wel bij deze informatie komen.

Ik vind het echt heel handig dat ik -bijvoorbeeld in de auto- mijn waarde kan bekijken zonder pomp of telefoon tevoorschijn te toveren. Bedenk wel dat de waardes wat achter lopen. Je kan allerlei alarmen laten genereren door Glance. Dat doe ik niet. Ik gebruik daarvoor mijn pomp. Die is toch actueler. Maar goed, je kan het zelf allemaal fine tunen.

Mocht iets niet duidelijk zijn geef dat dan gerust aan in een commentaar. Wellicht pas ik de tekst dan nog wat aan.

9 gedachten aan “Waardes Medtronic 780g weergeven op smartwatch”

  1. Maakt het nog uit welke smartwatch je gebruikt hiervoor? (ik heb mijn oog laten vallen op een Samsung galaxy active 2 bijvoorbeeld)

    1. Dat maakt zeker uit. In mijn voorbeeld gebruik ik een wijzerplaat voor de FitBit. Die doet het vast niet op een samsung. Of daar ook een mogelijkheid is weet ik niet.

    1. Ongetwijfeld, maar dat is het onderwerp van mijn blog niet ;-). Ik heb geen iphone. Misschien even vragen in het forum op Facebook.

  2. Bedankt voor je blog hierover. Ik zou binnenkort de nieuwe medtronic pomp en sensoren krijgen. Ik wil ook graag de optie van realtime de glucose af te kunnen lezen op een smartwatch.
    Je blog is inmiddels bijna 1,5j oud. Gebruik je nog steeds deze methode? Of is er een snellere/betere methode intussen. Op de site van medtronic zelf wordt ik niet veel slimmer qua ondersteuning smartwatches helaas..

  3. Nog een vraagje, ik neem aan dat je de eenheid ook kan instellen in mg/dl en dit zo op de smartwatch kan aflezen? In België is alles in mg/dl 😉

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


CAPTCHA Image
Reload Image
PHP Code Snippets Powered By : XYZScripts.com