Schakelaar Krups Nespresso XN2001 repareren

De aan-uit schakelaar van ons Nespresso apparaat deed het niet meer. Je moest er heel hard op duwen om nog resultaat te krijgen. Even open maken dacht ik. Nou, dat repareren viel niet mee. Aan de onderkant moet je 4 schroeven losdraaien. Geen standaard, maar iets ovaals. Je kan een sleutel kopen voor € 50,=, maar dat is natuurlijk te gek. Speuren op internet levert een paar ideeën op:
Blog van Rolfje
Repairing a Jura Nespresso Machine
De plaatjes die je via de links kan bekijken spreken voor zich.

De truc met het ikea boutje is het handigst. Als je een draaibank hebt kan je in een messing staf van 6 mm. een gat boren van 4 mm. Het uiteinde een heel klein beetje plat drukken en je hebt een perfecte sleutel. De schroefjes zitten niet heel vast (zitten immers in plastic). Bij monteren gewone kleine parkers gebruiken.

Het schakelaartje heb ik uit elkaar gehaald en met een wattenstokje met contactspray gereinigd. Het werkt allemaal weer als een tierelier zonder kosten.

(ik schrijf deze blog omdat je dan ook met Nederlandse zoektermen een oplossing vindt)

Eén gedachte over “Schakelaar Krups Nespresso XN2001 repareren”

  1. Ik had het zelfde probleem. Opgelost met een aluminium buisje van de Gamma. Die vind je bij de aluminium profielen: plat, hoek en rond in verschillende maten. Je moet de kleinste maat hebben 6mm. Kosten € 2,99 (2015) Het buisje is 1 meter lang en dus kun je er stuk van ongeveer 15 cm afhalen voor je speciale schroevendraaier. Het past exact op de rare ovale kop van de schroef als je het uiteinde voorzichtig iets aanknijpt zodat het ovaal wordt. Te stijf geknepen? Geen nood, dan de andere kant van het buisje. Maar het kan eigenlijk niet misgaan. Deze speciaal schroevendraaier heb ik ook gebruikt om alles weer te monteren. Het knopje (rubber en contactplaat) heb ik schoongemaakt met een niet pluizende doek die bevochtigd is met wat verdund afwasmiddel en dan afgedroogd. Werkt allemaal weer perfect. Voor wie op zeker wil spelen: Knopjes zijn te koop voor rond € 6,50.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


CAPTCHA Image
Reload Image
PHP Code Snippets Powered By : XYZScripts.com