Heeft Multinational Roche wel eens van internationaal transport gehoord?

Na een paar dagen heeft het nieuws ook de grotere media bereikt. Roche kan in Nederland tijdelijk geen onderdelen voor insulinepompen leveren. De managers daar begrijpen echt niet hoe het zit. In eerste instantie adviseren ze gebruikers over te stappen op de pen. Belachelijk om twee redenen:

  1. Dit soort adviezen mag alleen van medici komen
  2. Mensen die moeilijk instelbaar zijn kunnen door zo’n actie maanden ontregeld raken. Gevolgen: gevaarlijke situaties, slecht voor de gezondheid, ziekteverzuim noem maar op.

Nou kunnen calamiteiten overal voorkomen, maar het is een Nederlands probleem. Het zou ontstaan zijn doordat Roche een nieuw magazijn in gebruik neemt in Nederland. Jongens, als je zo’n project niet goed kunt regelen bewijs je dat je niet echt geschikt bent voor je werk. Maar goed -nogmaals- overal heb je wel eens een calamiteit.
Nou is Roche een groot bedrijf. Vanaf overal ter wereld kan je binnen 24 uur een pakket in Nederland krijgen. Hoe moeilijk is het om een voorraad uit het buitenland te halen en de paar grootste internet leveranciers in Nederland te voorzien van een voorraad? Hoeveel van die leveranciers zijn er? Ik weet het niet maar ik denk niet meer dan 10. Die kunnen vast het logistieke probleem wel oplossen. Jammer dat sommigen die nog bij hun eigen apotheek bestellen even een andere route moeten nemen, maar dat lijkt me niets in vergelijking met het wijzigen van je therapie.

Enne: @Roche, jullie mogen best een reactie plaatsen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


CAPTCHA Image
Reload Image
PHP Code Snippets Powered By : XYZScripts.com