Ervaringen glucosesensor 8. De nieuwe Enlite

Sinds enige tijd gebruik ik de vernieuwde Enlite sensor. Omdat ik er inmiddels best een aantal heb gebruikt hier een verslag van mijn ervaringen.
Uiterlijk is er niet veel veranderd. Inbrengen gaat ook nog zoals met de vorige sensoren.
De betrouwbaarheid is in mijn geval behoorlijk toegenomen. Ik had vaak dat de sensor behoorlijke dips aangaf die niet terecht waren. Bij de nieuwe sensoren is dat veel minder. Comfortabel dus, onterechte alarmen zijn vervelend. (zeker als je alarmen gaat negeren ­čśë┬á )
Het punt wat het meeste opvalt is (bij mij) de levensduur. Voorheen was een sensor na 7 tot 8 dagen helemaal af. Nu zijn 13 dagen soms haalbaar. Gemiddeld zit ik voor de laatste 7 sensoren op een levensduur van 11 dagen:

Hoewel dit vast niet medisch geadviseerd wordt, druk je de kosten zo natuurlijk enorm. (disclaimer: ik ben geen arts en adviseer dus niet om het zo te doen! Alle risico’s zijn voor degene die dit ook probeert).
Als grootverbruiker in de zorg vind ik het fijn om hier wat te kunnen besparen. Na 7 dagen koppel ik de zender dus los. Wacht een minuutje en koppel de zender weer aan. Op de pomp koppel ik een “nieuwe sensor”.

Kortom ik ben blij met de nieuwe sensor. In mei had ik een fikse longontsteking. Er is dan een behoorlijke overeenkomst tussen mijn hond en mijn suiker (ze doen allebei onvoorspelbare dingen die je helemaal niet wilt). Een zegen dat je met je insulinebeleid daarop kan inspringen. (insulinebehoefte is naar 3 maal normaal gegaan en is nu weer op normaal niveau. (voor m’n hond zoek ik nog een oplossing)

PS. Dat grafiekje is van het android appje Days Since (let op het logo, er zijn er meer). Daarin geef ik aan wanneer ik m’n sensor en m’n infuus vervang. Doe ik met een simpele druk op de knop. Ik zie dan op mijn telefoonscherm hoeveel dagen ik het spul draag. Erg handig als je vergeet op papiertjes te kijken.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


CAPTCHA Image
Reload Image
PHP Code Snippets Powered By : XYZScripts.com