Computerproblemen blijven bestaan

Enige tijd geleden schreef ik al over problemen met m’n computer.

Symptomen:
Probleem: Geregeld onderbreekt het laden van pagina’s. Duurt soms meer dan een minuut. Eindigt de ene keer in melding dat er geen verbinding is, de andere keer komt de boel toch nog op. Audiostreams, smtp, ping, allemaal geen probleem. Volgens systeem monitor is de pc nergens druk mee.

Geprobeerd: Andere computer (hele trage) op zelfde adsl modem. Geen probleem. Terwijl de probleem computer pagina x niet kan vinden vindt het ouwe bakkie hem wel.
Andere browsers dan FF (IE of Chrome) zelfde resultaat.

Virus scan met AVG, met Trendmicro (op afstand) geen probleem. Spybot, AdAware vinden niks. Ik verdenk AVG omdat ik taken dubbel zie draaien. AVG verwijderd (dit geeft wel een foutmelding: “HKLMSOFTWAREMicrosoftWindows NTCurrentVersionWindows: registersleutel maken”) Maar de AVG taken draaien niet meer. Avira Antivir geïnstalleerd. Vindt ook niks. ATF cleaner gedraaid.

Nieuwe kabels gebruikt.

Netwerk driver weggegooid en opnieuw geïnstalleerd.

Wie heeft de suggestie?

4 gedachten aan “Computerproblemen blijven bestaan”

  1. DANK JORN. Het document gaat over wireless en mijn probleem is juist bij kabel. Ook gaat het doc volgens mij over Vista. Niet getreurd, ik heb wel allerlei dingen die je hier kunt instellen bekeken en gewijzigd. Tot op heden geen klachten meer gehad, maar ik juich nog niet te vroeg.

  2. Ik durf nog niet te juichen, maar het *lijkt* opgelost. Ik zit best ver van de centrale. Hoewel ik een 20Mb abonnement heb haal ik maximaal hooguit 6 Mb. Ik las iets over stabilitiet op een telfort forum. In m'n modem heb ik nu ingesteld dat hij nooit hoger dan 5 Mb moet trainen. Gisteren en vandaag geen problemen gehad.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


CAPTCHA Image
Reload Image
PHP Code Snippets Powered By : XYZScripts.com